Блокчејна технологија

Blockchain е во основа дистрибуирана база на податоци која обезбедува шифрирана трансакција следење. Thanks to Blockchain, records are kept in a distributed structure at all users in the system. Секој корисник може да се поврзе со мрежата, испрати нови трансакции, да потврди трансакции и да креира нови блокови. Оваа дистрибуирана база на податоци, во која секоја информација е складирана во блокови поврзани едни со други преку напредни алгоритми за шифрирање, овозможува трансакции да се извршуваат без да бидат поврзани со центар, така што трансакциите се вршат безбедно меѓу купувачот и продавач.

Тимот на Seven Gates ви нуди блокхеин технологии кои ќе донесат сосема нови искуства во заеднички со интернет на нештата и технологии за вештачка интелигенција во иднина со своето IBM партнерство и е подготвено да ве однесе во светот на иднината, потпирајќи се на својот бизнис и софтверско искуство.

Во кои области може да се користи технологијата Blockchain?

 • Финансии
 • Логистика
 • Снабдувачки синџири
 • Идентификација
 • Осигурување
 • Надзор
 • Управување со обврски и плаќање
 • Гласачки системи
 • Државни записи
 • Регистар на назив на дело
 • Регистрација на возила

Технологии што ги користиме

 • Blockchain
 • Ethereum
 • Hyperledger Fabric
 • Stellar
 • Corda